Kako delujejo zaviralci ogljikovih hidratov in maščob in kako jih uporabljati

Ali veš, da ti izdelki ne delujejo pri vseh dietah? Pri nekaterih pa lahko naredijo veliko razliko! Preveri, ali ti ustrezajo! 

Jasno je, da brez hrane ne moremo preživeti. Toda preveč hrane lahko vpliva na naše zdravje in telesno težo, povečajo se možnosti za povišan krvni sladkor, nealkoholno zamaščenost jeter, povišan holesterol in trigliceride, povečajo pa se tudi možnosti za srčni infarkt.

“Jej manj” je še vedno najpreprostejši - in najbolj nesramen - nasvet za hujšanje. Ampak resnica je, da še kako drži.

Izgubo teže dosežemo z dolgoročnim kaloričnim deficitom. Lahko ga ustvarimo z zmanjšanjem vnosa hrane in povečanjem telesne aktivnosti. Najboljša pa je kombinacija obeh: da torej pazimo na vnos hrane IN se vsak dan gibamo.

Na žalost je to preprosto samo v teoriji.

Ustvarjanje nujno potrebnega kaloričnega deficita pa je težko. Hujšanje je naporno in vsaka pomoč je več kot dobrodošla.

Na srečo nam lahko nekatera prehranska dopolnila pomagajo pri ustvarjanju tega kaloričnega primanjkljaja na zelo učinkovit način.

Povečanje kaloričnega primanjkljaja z uporabo zaviralcev ogljikovih hidratov in maščob

Na nek način že imena teh izdelkov govorijo sama zase. Zaviralci ogljikovih hidratov in maščob preprečujejo, da bi se maščobe in ogljikovi hidrati iz zaužite hrane absorbirali. Vendar ne popolnoma in ne tako enostavno.

Poglejmo si, kako pravzaprav delujejo.

Uvod v zaviralce ogljikovih hidratov

Zaviralci ogljikovih hidratov niso nova stvar na trgu in njihovi učinki so precej dobro raziskani. Njihov primarni učinek je blokiranje encima amilaze, ki razgradi večino ogljikovih hidratov.

Ogljikove hidrate lahko razdelimo v 3 skupine:

 • sladkorji (so lahko prebavljivi in se zlahka absorbirajo)
 • škrob (potrebuje čas za razgradnjo na enostavnejše sladkorje, da se lahko absorbira)
 • vlaknine (niso prebavljive)

Pri uporabi zaviralcev ogljikovih hidratov (blokirajo amilazo) se nekateri škrobi ne razgradijo in se preprosto izločijo iz telesa tako kot vlaknine. In če je telesu na voljo manj enostavnih sladkorjev, mu je voljo tudi manj kalorij.

Vendar to ni vse, česar so sposobni zaviralci ogljikovih hidratov sposobni. Pomagajo lahko tudi nadzirati naš apetit.

Po vsakem obroku se nam krvni sladkor poviša. Ko inzulin poskrbi zanj, temu začetnemu povišanju sladkorja sledi precejšen padec. Takrat običajno začutimo željo po hrani.

Uporaba zaviralcev ogljikovih poskrbi, da raven krvnega sladkorja ne poskoči tako drastično. Hkrati pa tudi podaljša prebavo hrane, kar pomeni, da bomo siti ostali dlje časa. Grelin, hormon lakote, se ne bo sprožil tako hitro po obroku, kot običajno.

Zaviralci ogljikovih hidratov zmanjšajo absorpcijo zaužitih kalorij, hkrati pa tudi podaljšajo občutek sitosti in zmanjšajo napade lakote.

Uvod v zaviralce maščob

Obstajata dve različici zaviralcev maščob. Nekateri, podobno kot zaviralci ogljikovih hidratov, blokirajo prebavne encime, drugi pa maščobe pretvorijo v neprebavljiv gel in jih preprosto izločijo iz telesa.

Za razliko od ogljikovih hidratov, katerih prebava se začne že v ustih, se maščoba začne razgrajevati v želodcu. Toda podobno kot pri ogljikovih hidratih se večina maščob prebavi v tankem črevesju.

Zaviralci maščob delujejo tako, da blokirajo encim lipazo, ki je odgovoren za razgradnjo maščob na maščobne kisline in glicerol. Manj kot se prebavi maščob, manj kalorij je telesu na voljo. 

Kombiniranje zaviralcev maščob in ogljikovih hidratov lahko prepolovi kalorije! 

Običajno govorimo o zaviralcih ogljikovih hidratov in zaviralcih apetita kot o dveh ločenih stvareh. Vendar pa od razvoja ID-alG ™ - naravne mešanice ekstrakta rjave alge in olja grozdnih pečk - za dvojni učinek ni potrebno kupovati dveh izdelkov.

Dokazano je, da ID-alG ™ blokira 58 % encimov lipaze in 54 % encimov amilaze. To pomeni, da lahko prepoloviš kalorije svojega običajnega obroka. ;

Francoski razvijalec sestavine je opravil klinično študijo te patentirane mešanice, nad rezultati pa je bil navdušen.

Klinična študija je pokazala, da so sodelujoči (z ITM pod 32), ki so dnevno uživali ID-aLG ™, shujšali kljub temu, da v prehrani ali pri treningih niso spremenili ničesar.

 • udeleženci so izgubili povprečno 2,3 kg v 8 tednih
 • oblikovali so telo in zmanjšali obseg pasu (za 2,4 cm)
 • zmanjšal se je tudi njihov tudi obseg bokov (za 1,7 cm) in obseg stegen (za 0,9 cm)

1 - podkožna trebušna maščoba

2 - visceralna maščoba

3 - zmanjšanje 

Mi smo vse to samo še izboljšali!

Ko smo odkrili ID-alG ™, se nam je to zdelo neverjetno. Pa vendar smo si želeli, da bi postal še boljši - še bolj učinkovit in bolj prijazen do prebave.

Poleg patentirane aktivne sestavine ID-aLG ™ smo izdelku dodali še ekstrakt cejlonskega cimeta in ekstrakt olupkov rdečega grozdja, cink, krom in vitamin B3.

Sinergijski učinek teh sestavin je izjemen:

 • zavira 54-57 % amilaze in lipaze in prepolovi zaužite kalorije
 • s pomočjo izvlečka cimetove skorjice uravna krvni sladkor, zmanjšuje hrepenenje po sladkorju in vzdržuje normalno raven lipidov v krvi
 • zmanjša maščobo na predelu trebuha in zoži pas
 • pri uporabi izdelka ni nelagodja
 • podpira zdravje prebavil
 • odlična pomoč pri hujšanju

Komu bo najbolj koristil naš zaviralec ogljikovih hidratov in maščob - Turbo Blocker?

Zelo preprosto je.

Turbo Blocker zavira prebavo ogljikovih hidratov in maščob in posledično zmanjša kalorično vrednost obroka, zato je najbolj učinkovit, če je tvoja prehrana uravnotežena, mediteranska ali standardna. ;

Če si na dieti z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, je morda zate bolj primeren samo zaviralec maščobe.

Če si na dieti z nizko vsebnostjo maščob, bo verjetno zadoščal nakup zaviralca ogljikovih hidratov.

Turbo blocker je idealen zate, če:

 • težko nadziraš velikost porcij
 • preprosto ne moreš reči ne kruhu, testeninam, pecivu, krompirju itd.
 • obožuješ mastno hrano - predvsem v kombinaciji z drugimi živili
 • se telesna aktivnost ne znajde pogosto v tvojem vsakdanu
 • pogosto občutiš željo po prigrizkih in sladicah