Teža vode je resničen problem

Recimo, da v 14 dneh izgubiš 1 kilogram maščobe. To je izjemen rezultat, ki pa ga lahko hitro zasenči pogled v ogledalo ali številka na tehtnici – tvoje telo je namreč še vedno obdržalo kilogram vode (to je odziv tvojega telesa na maščobne celice, ki sproščajo nakopičene hormone in toksine). Izguba maščobe lahko postane vidna šele, ko odvečno vodo odstranimo iz telesa.

Voda predstavlja približno 60 % tvoje celotne telesne teže. Vsak dan izgubiš in nadomestiš od 2 do 3 litre vode. Kakšen dan je zadržiš več, drug dan spet manj. Zadrževanje vode se pokaže v obliki otečenih prstov, gležnjev in stopal, napihnjenega trebuha in občutka počasnosti.

Če si kot večina moških, bi v svoji prehrani lahko zmanjšal vnos soli. Natrij je dobro znani krivec za zadrževanje vode. Ampak nikakor ne edini. Tudi dieta lahko povzroči to težavo.

Zakaj tvoje telo zadržuje več vode takrat, ko si na dieti? In kaj lahko narediš glede tega? Tukaj so 4 preverjeni načini, da ne boste napihnjeni kot balon vsakič, ko poskušate shujšati.

 1. Ne stradaj

Študije so pokazale, da daljši kalorični deficit drastično poviša raven stresnega hormona kortizola. To povzroči več učinkov v telesu, kot npr. odpornost na inzulin, kopičenje maščob na predelu trebuha in povečano zadrževanje vode.

Čeprav je kalorični deficit nujen za izgubo teže, pri tem ne pretiravaj. Prav tako je pomembno, da uporabiš tudi ta trik, ki ga bomo predstavili v nadaljevanju.

2. Ne pretiravaj s telovadbo

Seveda je vadba nujna, če želiš pokuriti maščobo, pridobiti mišično maso in izgubiti kilograme. Ampak pretiravanje bo tako kot stradanje zvišalo raven kortizola. Maščobo boste sicer kurili, vendar se bo povečalo tudi zadrževanje vode. Izgubljanje maščobe nima nobenega smisla, če se boš še vedno počutil in bil videti napihnjeno.

Nizkointenzivna vadba znižuje kortizol, visokointenzivna vadba pa sicer povzroči skok kortizola, vendar tudi pomaga telesu, da se dolgoročno lažje spopada z negativnimi učinki stresa. Zmernost je ključnega pomena.

3. Privošči si “cheat meal”

Sliši se prelepo, da bi bilo res, vendar je bilo znanstveno dokazano, da bo “cheat meal” med dieto z nizkim vnosom kalorij odplaknil odvečno vodo. Najbolj znana raziskava je bila “Minnesota Starvation Experiment” pri kateri so bili prostovoljci na dieti z nizkim vnosom kalorij.

Ko so prostovoljci dobili visokokaloričen obrok, da bi praznovali opravljeno prvo polovico eksperimenta, so izgubili večje število kilogramov, in to dobesedno čez noč. Njihov nivo kortizola je dramatično padel in posledično se je zmanjšalo tudi zadrževanje vode.

4. Izberi kakovosten diuretik

Kot smo že omenili, ko se hujšanje začne, začnejo maščobne celice sproščati hormone in toksine, tvoje telo pa začne kopičiti vodo. Takrat tvoja jetra in limfni sistem potrebujejo največ podpore.

Če ta mešanica odvečne vode in odpadkov ni odplaknjena, lahko postane ponovno absorbirana in posledično se boš počutil, kot da si počasen ali celo bolan.

S kakovostnim diuretičnim napitkom, kot je Turbo Fix se lahko znebiš odvečne vode, pri tem pa ohraniš raven mineralov.

Turbo Fix iz telesa odstrani kar 27% odvečne vode, zmanjša zatečenost in napihnjenost, odplakne toksine iz sistema in podpira tvoj glavni organ za kurjenje maščobe – jetra. In še najboljša stvar: zaradi njegove napredne formule in naravnih sestavin bodo rezultati vidni že v nekaj dneh.

Izbrani izdelki za vas

-50%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 39,98 €
Ogled izdelka