Blog
Piščančji file z medom in gorčico
Okus, ki preseneča! Enostavno za pripravo, okusno in predvsem zdravo.

SESTAVINE:
- 1 piščančji file
- ½ žličke paprike
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička medu
- 1 žlička sojine omake z nizko vsebnostjo natrija
- ½ rdeče čebule
- 1 majhen korenček
- 1 žlica kokosovega olje
PRIPRAVA:
-
File začinite s papriko, nato po obeh straneh namažite z gorčico in pokapljajte še z medom.
- Meso položite v skledo, dodajte sojino omako in dajte v hladilnik, kjer naj se marinira vsaj 30 minut.
- Medtem nasekljajte čebulo in korenje na majhne kocke. V ponvi na srednjem ognju segrejte kokosovo olje.
- Ko začne olje migetati, dodajte piščanca in kuhajte tako dolgo, da porjavi, približno 4 minute na vsaki strani.
- Vzemite piščanca iz ponve in dodajte čebulo in korenje.
- Ko se zelenjava omehča, dodajte piščanca in preostalo marinado.
- Dodajte malo vode in kuhajte na srednjem ognju 20 minut.
Dober tek!