5 razlogov za MCT

Torej, si želiš izgubiti težo, se počutiti polnega energije in biti sit dlje časa? MCT olja ali prah je ravno to, kar potrebuješ! Če si na keto dieti (ali o njej razmišljaš), je ta nepogrešljiva pomoč pri doseganju in ohranjanju ketoze. Je super močen dodatek za vsakdan, ki ti pomaga topiti več maščob - hitreje!

Torej, kaj so MCT?

MCT je okrajšava za srednjeverižne trigliceride. MCT olja (lahko tudi prah) so čista oblika nasičenih maščobnih kislin, ki ponavadi izvirajo iz kokosovega ali palmovega olja. Naša telesa MCT olj ne shranjujejo enako kot maščobo (MCT preskočijo ta korak). Namesto tega je nemudoma dosegljivo kot vir energije, pohvali pa se lahko še z naslednjimi učinki:

 • poviša raven energije
 • izboljša vzdržljivost
 • pospeši metabolizem
 • izboljša občutek sitosti
 • podpira delovanje možganov
 • poskrbi za zdravo črevesje

Beri naprej in odkrij 5 razlogov, zakaj začeti jemati MCT že danes!

 • HITREJŠA IZGUBA TEŽE

Če si želiš izgubiti nekaj kilogramov, je to dejstvo zate: raziskave so pokazale, da lahko MCT olja pospešijo kurjenje maščob in kalorij ne glede na to, kateri dieti slediš. Najbolje pa deluje s keto dieto, saj MCT olja proizvajajo ketone. Pomaga ti doseči in ohranjati ketozo - ta proces izboljša metabolizem in topljenje maščob. 

 • IZBOLJŠANA VZDRŽLJIVOST

Si želiš daljše in bolj intenzivne treninge? Seveda si. MCT ti pomagajo izboljšati vzdržljivost, vendar kako? MCT se lahko uporabijo kot vir energije, kar prihrani mišični glikogen. Kaj to pomeni? To pomeni, da bodo tvoji treningi daljši in bolj učinkoviti, še preden porabiš vso zalogo mišične energije. 

 • NADZOR APETITA

Če se trudiš izgubiti težo in ti energija nenehno upada, so MCT popolni zate. S proizvodnjo ketonov poskrbijo za daljši občutek sitosti, saj ketoni zavirajo grelin, hormon, ki povečuje apetit. Rezultat? Več energije in občutek sitosti!

 • MOČ MOŽGANOV

Če slediš keto dieti, se MCT spremenijo v ketone in jih telo neposredno uporabi kot gorivo za možgane. Zjutraj vzemi MCT in tvoja koncentracija bo na višku, imel pa boš občutek, kot, da bi se nadgradil.

 • ZDRAVJE ČREVESJA

MCT lahko pomagajo pri celjenju črevesne sluznice in spodbuja proizvodnjo dobrih bakterij. Zakaj je to pomembno? Znanstveniki so nedavno odkrili, da zdrava črevesna flora med drugim poskrbi tudi za bolj zdravo hujšanje. MCT imajo močne proti protiglivične, protivirusne in antibakterijske učinke. 

Kje dobiti MCT?

V naravi ne najdemo MCT olj v njihovi čisti obliki, lahko pa jih izvlečemo in prečistimo. Mi smo naredili ravno to in ustvarili PowGen MCT Keto Drink s čistim MCT prahom iz kokosovega olja. Pohvali se lahko tudi z odličnim okusom kokosa in ananasa. Izjemno hitro se absorbira in začne delovati takoj!

Ne le, da pomaga zavirati apetit, pomaga tudi doseči in ohranjati ketozo, zraven pa pospešuje tudi hujšanje. Ker je v obliki prahu, je izjemno priročen in lažje prebavljiv kot MCT v obliki olja. 

Izbrani izdelki za vas