5 prednosti BCAA

Če veliko časa preživiš v fitnesu, potem si že slišal za razvejane aminokisline BCAA. Pa veš, kaj sploh so? Beri dalje in odkrij 5 prednosti, ki jih BCAA nudijo telesu. 

V našem telesu je 20 različnih aminokislin, od tega je 9 bistvenih, saj jih telo samo ne proizvaja in jih moramo zaužiti s krano (piščanec, ribe, mleko, sir, jajca, oreščki in podobo) ali pa s prehranskimi dopolnili. 

BCAA ali razvejane aminokisline so skupina 3 bistvenih aminokislin imenovanih levcin, izolevcin in valin. V svetu fitnesa in bodybuildinga so zelo znane in cenjene, saj imajo številne koristi. Zate smo strnili 5 najpomembnejših:

1. Povečajo rast mišic

V fitnesu se BCAA uporabljajo predvsem za pospešitev rasti mišic. Aminokislina levcin spodbuja sintezo mišični beljakovin, kar je osnova za rast mišic.

Raziskave so pokazale, da so ljudje, ki so po treningu zaužili 5,6 g BCAA, imeli kar 22% večjo možnost za večjo sintezo mišičnih beljakovin. 

2. Lajšajo bolečine v mišicah

Nekatere študije pravijo, da BCAA pomagajo zmanjšati nadležne bolečine v mišicah po treningu. Te se po navadi pojavijo 12-24 ur po treningu in lahko trajajo do 72 ur. 

Dokazano je, da BCAA zmanjšujejo poškodbe mišic in tudi, da pospešijo njihovo okrevanje.

3. Zmanjšajo utrujenost po treningu

Razvejane aminokisline so popolne za zmanjšanje utrujenosti po treningu, saj poskrbijo za večjo vzdržljivost in več energije. Vsi si želimo učinkovitih treningov, kajne?

4. Prepreči upadanje mišične mase

BCAA pomagajo preprečiti upadanje mišične mase. To se zgodi zaradi neuporabe mišic, ki ščasoma postanejo šibke. Pomagamo si lahko s pravo prehrano in pravimi prehranskimi dopolnili.

5. Imajo ugoden vpliv na zdravje

BCAA imajo tudi koristi, ki niso povezane s telesno pripravljenostjo. Pomagajo namreč tudi pri boljšemu delovanju imunskega sistema in prispevajo k normalnemu delovanju živčnega sistema. 

Zakaj so PowGen BCAA najboljše aminokisline?

Naše BCAA imajo optimalno 2:1:1 razmerje levcina, izolevcina in valina, obogateno s številnimi vitamini in minerali (magnezij, cink, vitamin D3, B6 in B.

Ta močan prah je popoln zaveznik pri izboljševanju rezultatov treningov, večanju mišične rasti, zmanjšanju poškodb in bolečin v mišicah ter zmanjšanju utrujenosti po treningu. Zmešaj 2 merici z vodo in uživaj v čudovitem pomarančnem okusu pred ali po treningu.

Izbrani izdelki za vas

-50%
Akcijska cena 9,99 € Redna cena 19,99 €
Ogled izdelka