Dostava v 2-3 delovnih dneh.

100% garancija na zadovoljstvo.

Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.

Pomoč: 0590 82 770

Blog

4 razlogi, zakaj jemati L-karnitin

Zdravo se prehranjuješ, telovadiš, piješ beljakovinske napitke … mišic pa ni? Že poznaš L-karnitin? Med tistimi, ki želijo izgubiti maščobo in pridobiti mišično maso, je karnitin dobro poznana aminokislina. Zakaj?

Kako se L-karnitin razlikuje od drugih pogosto uporabljanih stimulansov pred treningom, na primer fat burnerjev? L-karnitin ni stimulans, ampak je nujna snov v našem telesu. Naše telo karnitin sicer proizvaja samo, ampak zaradi neuravnotežene prehrane, povečanih naporov ali starostnih sprememb se ta proizvodnja upočasni.

Naloga L-karnitina je, da večino maščob, ki jih pojemo s hrano (t. i. dolgoverižne maščobne kisline), ponese v tisti del celice, ki je zadolžen za kurjenje maščobe za energijo – v t. i. celične tovarne energije mitohondrije. Šele tam se maščoba pokuri za energijo.

1) Pospešeno kurjenje maščob

Brez karnitina večine maščobe, ki jo pojemo, ne bi mogli uporabiti za energijo. Več kot je karnitina, večja je poraba maščobe in manjše je njeno skladiščenje.

2) Povečanje mišične mase

Pri telesni aktivnosti telo porablja več energije. Ker L-karnitin poveča izrabo maščob za energijo, telo pusti pri miru lastne telesne beljakovine in glikogenske rezerve (rezerva sladkorja v jetrih in mišicah, mišljena za nujne primere). To pomeni, da med vadbo ne izgubljaš lastnih beljakovin (mišic), ampak maščobne zaloge.

Drug način, kako karnitin vpliva na mišično izgradnjo, je, da zmanjša drobne mišične poškodbe, ki se normalno zgodijo ob vsakemu izvajanju vadbe. Ker je manj mišičnih poškodb, je tudi manj poškodb receptorjev za testosteron. Raziskave so pokazale, da karnitin poleg tega tudi poveča število testosteronskih receptorjev. To pomeni, da se lahko več testosterona veže na ta sprejemna mesta in izvaja svoj vpliv na povečanje mišične mase.

Tako so tudi dokazali, da je karnitin učinkovita pomoč pri povečevanju obremenitve mišic. To preprosto pomeni, da lahko intenzivneje vadiš, a ne občutiš utrujenosti.

L-Carnitine Power Shots 1+1 GRATIS

Pokuri več maščobe in dvigni raven svoje energije!

L-Carnitine Power Shots 1+1 GRATIS -50%

Redna cena: 43,98 €

Vaša cena: 21,99 €

× Zapri

3) Hitrejša regeneracija

L- karnitin pripomore k hitrejši regeneraciji mišic prek različnih mehanizmov delovanja.

En mehanizem je povezan s  karnitinovo vlogo pri kurjenju maščobe: ker telo s pomočjo karnitina za energijo v prvi vrsti kuri maščobe, se tako ohranja rezerva glikogena in lastnih beljakovin. Rezultat: manj mikropoškodb med vadbo, hitrejša regeneracija

Drug mehanizem je povezan z boljšo izrabo testosterona (znanega »zidarja mišic«) zaradi povečane koncentracije testosteronskih receptorjev.

Tretji mehanizem pa je preprečevanje delovanja prostih radikalov, ki poškodujejo mišična vlakna – karnitin ima namreč tudi vlogo antioksidanta v mišicah.

4) Spodbuja zdravje srca in ožilja

Ker iz krvnega obtoka pobere maščobe, prepreči, da bi višek maščob povzročal težave v telesu. S tem varovalno vpliva na žile in deluje preventivno pri aterosklerozi (pomaga preprečiti »zamašitev« žil).

Najčistejši L-karnitin na trgu!

L-Carnitine Power Shots je pakiran v priročne stekleničke in vsebujejo CarnipureTM  - najčistejši L-karnitin iz Švice. Zaradi priročnega pakiranja jih lahko vzameš s seboj v fites in spiješ tik pred vadbo.

L-Carnitine Power Shots dvignejo raven energije, pospešijo kurjenje maščob in poskrbijo, da je tvoj trening bolj učinkovit.

L-Carnitine Power Shots 1+1 GRATIS

Pokuri več maščobe in dvigni raven svoje energije!

L-Carnitine Power Shots 1+1 GRATIS -50%

Redna cena: 43,98 €

Vaša cena: 21,99 €

× Zapri

Nazaj na blog